Over ons

Na wat omzwervingen door de Zaanstreek zijn wij in 2011 neergestreken aan de Veerdijk in Wormer. Hier hebben we de beschikking over een ruime loods waar de hele vloot ligt. Hier is ook een kleine kantine, kleedkamers en sanitair. 

Uniek bij de Zaankanaries is dat er bij ons ook na zonsondergang geroeid kan worden. Dat is werkelijke een heel bijzondere ervaring. Er is niet of nauwelijks nog scheepvaart op De Zaan, vaak is het windstil en kun je genieten van spiegelglad water. Het ultieme roeiplezier !

Nog geen lid maar wel roeien….

Nadat je een proefles hebt gevolgd en daar enthousiast over bent volgt er een periode van instructie krijgen. We roeien immers met kwetsbaar materiaal, is De Zaan soms best wel druk met scheepvaart en we willen natuurlijk wel dat iedereen veilig en verantwoord uiteindelijk zelfstandig het water op kan. Met een team van negen ervaren instructeurs krijg je minimaal 10 lessen of als je wat langer nodig hebt meer. De kosten hiervan bedragen € 100,00. Dit bedrag wordt na lid worden in 2 jaar als korting terug gegeven op de contributie. Het moment van inschrijving voor de 10 lessen kaart is dan het moment van lidmaatschap.

Roei- en lestijden

De vaste roeimomenten voor leden zijn woensdagavond 20.00 uur en zaterdagmiddag 14.00 uur. Ben je eenmaal afgeroeid dan word je opgenomen in de Zaankanaries-app-groep en kun je onderling afspreken om buiten deze tijden te gaan roeien.

De lestijden zijn in overleg met de instructeurs waarbij rekening gehouden wordt met jouw beschikbaarheid als aspirant-Zaankanarie.

Lid worden

Natuurlijk hopen we nadat je kennis hebt gemaakt met de verschillende boten, de andere leden en gepakt bent door het heerlijke gevoel wat roeien geeft dat je lid wilt worden van onze gezellige vereniging. De kosten hiervoor zijn voor 2019: € 230,00 plus € 40,00 afdracht KNRB voor senioren leden. Voor junioren van 16 tot 18 jaar is dit € 180,00 plus € 40,00 afdracht KNRB.

Binnen onze vereniging worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd die niet altijd met roeien te maken hebben (wijnproeverij, strandwandelingen etc). Ook zijn er mogelijkheden om deel te nemen aan bijvoorbeeld een roeimarathon of voor de echte die-hards onder ons de jaarlijkse elfsteden-roeitocht.