Blog

Bijdam Watersport wordt nieuwe sponsor

We zijn blij te kunnen melden dat met ingang van 2021 Bijdam Watersport zich voegt bij de trouwe groep sponsoren.
Dankzij de bijdragen van onze sponsoren kunnen wij onderhoud plegen, sparen voor nieuwe roeiboten – kortom – bestaan!

bedrijfsintroductie

Bijdam Watersport is in 1974 gestart als scheepswerf in Oterleek. In 1977 is het bedrijf verhuist naar Wormer op een mooie plek tussen de Zaan en het Zwet.

Na zoveel jaar mogen ze zich een echt allround bedrijf noemen in de pleziervaart. U kunt bij hen terecht voor onder andere stalling, onderhoud en reparatie en onderdelen voor uw boot, binnenboordmotor of buitenboordmotor. Bijdam kan uw boot hijsen en stallen zowel binnen als buiten. Voor zowel winterstalling als korte stalling in de zomer- en wintermaanden kunt u contact met hen opnemen.

In de watersportwinkel kunt u kiezen uit een grote diversiteit aan watersport artikelen. Zo verkopen zij behalve watersport artikelen ook onderdelen voor buitenboordmotoren en binnenboordmotoren van diverse merken.

Bij Bijdam Watersport kan iedere liefhebber van watersport en pleziervaart zijn hart ophalen!

Bijdam Watersport is te vinden op: Veerdijk 103 1531 MB Wormer (naast de Poelsluis)

Renovatie Vredenoord

Renovatie Vredenoord

Een van de boten in onze armada is de Vredenoord, een wherry van ruim 50 jaar oud. Ooit overgenomen van een andere roeivereniging die deze boot had afgeschreven. Leuk detail: tijdens een wedstrijd hebben we die vereniging er helemaal uitgeroeid; zij in hun nieuwe, lichtgewicht, kunststof wherry, wij in de door hen afgeschreven Vredenoord.

In september hebben we in overleg met het bestuur en de instructeurs besloten, met de beperkingen ten gevolg van de Corona pandemie in het achterhoofd, om in plaats van een nieuwe laklaag toe te voegen, te gaan voor een grote renovatie.

Het begint altijd met schuren – en in dit geval zelfs met krabben. De boot is in een paar klusavonden helemaal kaal gehaald, zodat we met een schone lei konden beginnen. Dit geeft zicht op de technische staat van de romp.

Clublid Jacob was in zijn eentje met krabben en schuren begonnen. Gelukkig kreeg hij een week later al hulp, zo stonden er regelmatig drie lakbranders en schuurmachines te zwoegen in de handen van Jacob, Rob en Annemarie. Slechte plekken werden door Daan gevuld met goede 2-componenten vuller, met toegevoegd pigment van verfmolen De Kat om de kleur zo goed mogelijk te laten overeenkomen met het hout. Ook historische aanvaarschade is door de vaardige handen van Daan gerepareerd. Avonden schuren volgenden nog, waarna het geleidelijk opbouwen van de lak weer kon beginnen.

Jacob is nu bezig met de vijfde laklaag – dat doet hij weer alleen, om het mooiste resultaat te krijgen.

Wat zal het fijn zijn om straks weer in deze mooie Vredenoord te mogen roeien!

Roeimarathon 4 mei

Roeimarathon 4 mei

Niels, nog maar net afgeroeid en nu al deelgenomen aan een roeimarathon op zaterdag 4 mei. De weergoden waren niet heel gunstig gestemd. Harde wind, regen, hagel maar ook heel veel lol. Het was afzien voor de mannen en vrouw maar ze kwamen wel thuis met eerste prijs !!! Gefeliciteerd Niels, Boudewijn, Huib en Vera !!

Nieuwe website

Nieuwe website

Mei 2019 is deze nieuwe website “in de lucht” gekomen.¬† We zijn continue bezig deze website te onderhouden en te voorzien van leuke nieuwtjes die je vindt¬† onder de blog-knop.

Zoek je informatie of heb je vragen die je niet terug kan vinden op de website, aarzel dan niet via het contactformulier ons te benaderen